El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anant cap al seu despatx al Parlament, el 13 de juliol del 2017. (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anant cap al seu despatx al Parlament, el 13 de juliol del 2017. (Horitzontal)
La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Canvis al govern: les caramboles de Carles Puigdemont

Mònica TerribasActualitzat

La vida és tot el que passa mentre fem altres plans, deia John Lennon. Una altra història és que les coses que passen siguin fruit de caramboles. Aquest matí probablement hi haurà una sacsejada al govern català: el president Carles Puigdemont ha suspès tota la seva agenda després d'un dia, ahir, de reunions.

Pot anunciar canvis en diverses conselleries i segurament en la figura del secretari del govern, Joan Vidal. Per què? Ara resulta que dubten? No ho sabien, quan van acceptar el càrrec, que es trobarien a tres mesos del referèndum d'autodeterminació amb la policia, la Guàrdia Civil i la fiscalia vigilant-los? Que els podien processar i inhabilitar com ha passat amb Mas, Ortega, Rigau i Homs? És clar que ho sabien. I ho assumien, no? Però de vegades moure una sola peça implica tombar-ne d'altres. I avui assistirem a aquestes caramboles que en el billar americà fan que persegueixis fer entrar la bola negra i, per fer-la entrar, acabin caient totes les de color, que no eren el teu objectiu principal.

Potser aquest matí Carles Puigdemont farà un toc amb el tac i cauran 4 boles, 3 de color i una de negra. Les 3 de color saben que la cosa no va amb elles... Si això passa aquest matí, que sembla que sí, us ho explicarem, com hem fet cada dia aquesta temporada. Quins són els plans? A partir de les 10, escoltar música, cuinar, parlar de sèries... però això són només plans... la vida, com sempre, ens passarà per sobre. I l'entomarem, com fem sempre, mentre fèiem altres plans. La gràcia de la vida és assumir que el que ens passa no sempre ho podem controlar... i gairebé mai nosaltres som la bola negra, som boles de color que cauen en els forats perquè algú persegueix altres objectius.

Quatre temporades amb el talent, la il·lusió i la professionalitat de tot aquest equip d'"El matí de Catalunya Ràdio"... gràcies... i especialment avui a Marta Romagosa, Dolors Verdés, Pep Casanovas... i Pepa Ferrer, que ja es prepara per ser la corresponsal al País Valencià de TV3, que no seran amb nosaltres a finals d'agost quan tornem a despertar-vos... Gràcies... Que trobeu tot allò que busqueu, que us sigui lleu la direcció... que vinguin plens de melodies els nous dies... que tot us vagi bé.

 

Anar al contingut