Zoido traurà les condecoracions als Mossos que no prometin formalment la Constitució

El Ministeri destinarà els recursos per "identificar" els agents de la policia catalana que van actuar amb "passivitat, obstruccionisme i desistiment en les seves funcions"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, retirarà les condecoracions concedides per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a aquells agents dels Mossos d'Esquadra que no prometin de manera "formal" el seu compromís amb "l'ordenament legal" i la seva "lleialtat als principis constitucionals".

El ministre de l'Interior ha mantingut una reunió aquest dijous amb representants dels sindicats de les policies espanyoles. Després han emès un comunicat conjunt on expliquen aquestes mesures i recorden que diversos jutjats catalans ja estan investigant "la passivitat, l'obstruccionisme i el vergonyós desistiment en les funcions" dels agents de la policia catalana.

Zoido ha assegurat que destinarà els seus recursos per "identificar els agents autonòmics que van actuar aquella jornada contra la legalitat" i van "trair qualsevol principi bàsic d'aquesta professió".

I ha promès als sindicats policials que el Ministeri pagarà als agents els diners extres pel desplegament a Catalunya aquest mateix divendres.

Després de la reunió, el ministre ha afirmat que "no consentirà" que es "vexi" els agents i que "portarà als tribunals" qui ho faci. Els sindicats li han demanat que activi un "escut legal" per "protegir" els agents que estan sent "assetjats, assenyalats i perseguits" per part de "radicals" a Catalunya.

La Secretaria d'Estat de Seguretat "centralitzarà totes les actuacions jurídiques per frenar aquests atacs intolerables" i ha creat un gabinet jurídic perquè els agents puguin presentar denúncies.

Zoido els ha promès "aplicar tolerància zero" cap a aquest tipus de comportaments i els ha transmès que ja disposa d'una "planificació, mitjans i voluntat" per actuar amb la "màxima defensa legal en tots els fronts possibles".

En concret, els sindicats demanen la inhabilitació del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que aquest divendres haurà de declarar davant l'Audiència Nacional per un suposat delicte de sedició.

 

Anar al contingut