Els policies espanyols es consideren assetjats en les protestes de Pineda de Mar
Els policies espanyols es consideren assetjats en les protestes de Pineda de Mar
Madrid

El govern espanyol crea un gabinet jurídic per reunir les denúncies dels policies

Aquest gabinet jurídic centralitzarà totes les denúncies d'agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya pel que consideren episodis d'assetjament que han patit els últims dies

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha creat un gabinet jurídic per recollir les denúncies dels policies i els guàrdies civils desplegats a Catalunya que es consideren víctimes d'assetjament. Aquestes diligències les assumeix el fiscal de delictes d'odi i discriminació. Des dels cossos policials es reclama que s'inclogui també els fills dels agents i les seves parelles. Així ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que aquest dimecres va visitar els agents que hi ha als vaixells amarrats al port de Barcelona.

En un comunicat conjunt, les 11 organitzacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil celebren que el govern espanyol atengui les seves demandes davant el que consideren una campanya d'assetjament intolerable.

La Secretaria d'Estat de Seguretat, que coordinarà aquest gabinet jurídic, ha comunicat als sindicats que enviarà una comunicació formal a tots els agents dels Mossos d'Esquadra que han rebut en algun moment una medalla de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil en què els insten a complir "l'ordenament legal i la lleialtat als principis constitucionals", sota l'advertiment de retirada d'aquesta condecoració en cas contrari.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut