Miami

Ximpanzés i orangutans "artistes" per finançar el seu centre d'acollida a Miami

RedaccióActualitzat

Al nord de Miami hi ha el Centre de Recuperació per a Grans Simis de Florida. Els ximpanzés, orangutans i bonobos que hi viuen han estat rescatats dels experiments científics, dels zoològics, del món de les mascotes i fins i tot dels maltractaments.

En el centre els rehabiliten físicament i mentalment, i els ofereixen una segona vida dins d'un grup estable. Aquests primats hi han de viure de manera permanent, ja que no poden retornar a la vida salvatge.

Últimament, alguns d'aquests animals s'han fet "famosos" després de passar temporalment pel món de l'art.

Un dels que més ha despuntat és Bubbles, de 34 anys, que havia estat propietat del ja desaparegut cantant Michael Jackson. Bubbles havia aparegut algun cop en fotografies per anunciar la marca de moda que Jackson havia llançat al mercat.

Bubbles s'ha enfrontat a un llarg camí de rehabilitació al centre d'atenció després d'haver estat entrenat i socialitzat per viure i treballar amb humans. Ara, després d'un temps de silenci, torna a ser notícia.

Com va començar aquesta història artística

El centre de recuperació necessitava diners per al seu manteniment i per expandir-se, i no sabia on trobar la font de finançament. El personal que hi treballa sabia que alguns dels primats eren molt creatius. Feia temps, havien pintat quadres que els havien deixat impressionats pels colors vius i per la composició. Van pensar que seria una bona idea exposar peces artístiques fetes pels animals en benefici del centre que els acull.

Van donar a Bubbles i a d'altres primats, com Popi, Ripley, Tango i Bam Bam, pinzells, pintures i teles, i el resultat no va ser decebedor.

Més d'una cinquantena de peces s'estan exposant en una galeria d'art de Miami. Els preus van des de 375 fins als 2.000 dòlars, i més d'una dotzena d'obres ja estaven venudes només començar l'exposició.

Anar al contingut