Washington

Wikileaks posa més llenya al foc amb la difusió de nous vídeos sobre els abusos dels EUA a l'Iraq

Fa poc, Wikileaks va divulgar milers de documents secrets sobre la guerra a l'Iraq. Ara, l'organització posa més llenya al foc amb la difusió de nous vídeos dels abusos a civils comesos per les tropes nord-americanes en territori iraquià. Als vídeos, facilitats a la cadena britànica Channel 4, es veu com soldats nord-americans disparen contra homes iraquians desarmats.

Actualitzat
Wikileaks ha facilitat nous vídeos dels abusos dels Estats Units a l'Iraq a la cadena britànica Channel 4, que emetrà un reportatge al programa "Dispatches".

En un dels vídeos es veu com la tripulació d'un helicòpter demana autorització per disparar contra un edifici on se sospita que hi ha insurgents iraquians. Els tripulants reben l'autorització per disparar un míssil però, en aquell moment, un vianant desarmat passa per davant de l'edifici i la seva imatge desapareix en l'explosió del projectil.

En un altre dels vídeos es veu un vehicle de color blanc que circula per una carretera i uns helicòpters militars nord-americans que el segueixen. El cotxe s'atura i en surt un home sense armes i els braços alçats. Tot seguit, dos míssils terra-aire esclaten al costat de l'automòbil i l'home també desapareix.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut