Fotograma de la pel·lícula documental 'Atentamente', que concurs a la Secció Oficial de Documentals de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamer…
Fotograma de la pel·lícula documental 'Atentamente', que concurs a la Secció Oficial de Documentals de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

Vuit documentals de sis nacionalitats diferents competiran la Secció Oficial de la Mostra de Cinema Llatinoamericà

Actualitzat

ACN Lleida.-Vuit documentals de sis nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de Documentals de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida. En el marc de la col·laboració entre la Universitat de Lleida (UdL) i la Mostra, tots aquests títols es projectaran el 27 al 30 de març a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont, un espai que també acull les masterclass i projeccions programades en Sessions Especials. El jurat de la Secció Oficial estarà composat, com en aquests darrers anys, per docents de la universitat. Guanyadora del premi Goya al Millor Documental 2017, 'Frágil equilibrio', inaugurarà el dia 27 aquesta secció.

La col·laboració entre la Mostra i la Universitat de Lleida contribueix a la formació universitària promovent una visió crítica, creativa i de responsabilitat social dins la societat del segle XXI. D'aquesta manera, La Mostra vol seguir creant un vincle directe, de caràcter pràctic i pedagògic, amb un públic jove que, edició rere edició, té com a recurs un major coneixement del cinema documental, un dels pilars del sector cinematogràfic actual. El nucli universitari és el públic directe més important d'aquesta secció del festival, tot i que no l'únic ja que les projeccions estan obertes a tot el públic.Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració del Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL i La Mostra. Les activitats estan coordinades juntament amb la professora de la UdL, Caren Sebastian i el professional del camp audiovisual Javier Gil.La inauguració de la Mostra serà el dijous 30 de març i durant 4 dies, del 30 de març al 2 d'abril tindrà lloc la Secció Oficial de Llargmetratges, patrocinada per Movistar + i la Secció Oficial de Curtmetratges.Les obres que competiran a la Secció Oficial de documentals són: 'Atentamente' (Colòmbia) de Camila Rodríguez; 'El monstruo en la piedra' (França), de Ignasi Duarte; 'Las Calles' (Colòmbia), de Maria Aparicio; 'Las Lindas' (Argentina), de Melisa Liebenthal; 'Los Ofendidos' (El Salvador), de Marcela Zamora Chamorro; 'Paciente' (Colòmbia), de Jorge Caballero; 'Estados Clandestinos. Un capítulo rioplatense de la Operación Cóndor' (Uruguai - Espanya) de Marc Iglesias i Paula Monteiro; i 'El viento sabe que vuelvo a casa' (Xile) de José Luis Torres Leiva.

Anar al contingut