Imatge d'arxiu del Barcelona Pride.
Imatge d'arxiu del Barcelona Pride.
Madrid

Vuit de cada deu joves accepten plenament els matrimonis entre persones del mateix sexe

Un estudi realitzat pel CIS revela que vuit de cada deu joves accepten l'homosexualitat, el matrimoni entre parelles del mateix sexe i les operacions de reassignació sexual. A més, segons l'estudi, el 86% del total dels 1.411 joves d'entre 15 i 19 anys enquestats creuen que hi ha un dèficit important en educació sexual i critiquen la manca de naturalitat que hi ha en la societat a l'hora d'abordar aquest tipus de temes.

Actualitzat
Els joves espanyols accepten plenament l'homosexualitat. Segons l'estudi realitzat pel CIS, més de la meitat dels adolescents tenen algun amic o amiga homosexual i prop del 90% està totalment en desacord amb l'afirmació que "l'homosexualitat és una malaltia".

Amb tot, l'estudi revela que mentre que els joves són cada vegada més tolerants, el seu entorn continua sent tancat. En aquest sentit, gairebé el 70% consideren que seria complicat confessar la seva homosexualitat als pares, i més de la meitat estan convençuts que si ho fessin la seva relació familiar canviaria.

L'enquesta conclou que la televisió és la principal i, gairebé única, font d'informació sobre la diversitat sexual que tenen els joves, i que els principals models i referents de persones homosexuals procedeixen d'aquest mitjà de comunicació.

Els col·lectius gais reclamen més educació a les escoles

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, que se celebra aquest dimarts, els col·lectius de gais i lesbianes han presentant un manifest en el qual reclamen als centres educatius que es converteixin en espais que no ocultin la realitat homosexual i s'hi eduqui en favor de la diversitat i el respecte.

En aquest document, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, la Fundació Triángulo i el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid denuncien conjuntament "els casos de discriminació que encara hi ha" i demanen als centres educatius que "continuïn sensibilitzant i formant amb valors com la tolerància i el respecte amb mitjans eficaços i dirigint-se no només als alumnes sinó també al professorat".
Anar al contingut