Pla mig del regidor d'Urbanisme de Vilanova i la Geltrú, Gerard Llobet, en roda de premsa, el 9 de maig de 2017 (horitzontal)
Pla mig del regidor d'Urbanisme de Vilanova i la Geltrú, Gerard Llobet, en roda de premsa, el 9 de maig de 2017 (horitzontal)

Vilanova i la Geltrú autoritza l'ús hoteler a dues masies situades en terrenys industrials

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú.-Vilanova i la Geltrú ha donat el vistiplau per a què les masies Notari i Torre de l'Onclet, situades en terrenys industrials a les afores de la ciutat, puguin convertir-se en allotjament turístic. El Ple d'aquest dilluns al vespre ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística per permetre l'ús hoteler en aquestes dues finques, que eren les úniques que quedaven pendents de tenir aquesta autorització. La resta de masies del terme municipal ja tenien aquest aval urbanístic des de l'estiu passat, quan el Ple va permetre l'ús hoteler a la trentena de finques del catàleg municipal. La Masia Notari i la Torre de l'Onclet, però, en van quedar fora perquè estaven situades en sòl industrial. Ara només queda pendent que la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat aprovi aquests canvis.

Amb l'autorització d'ús hoteler per a la Masia Notari i la Masia Torre de l'Onclet (situada al sector industrial Masia Barreres II), l'Ajuntament vol facilitar-ne el manteniment, que sovint és "delicat, perquè s'hi ha de fer intervencions complicades" i permetre alhora noves sortides econòmiques al patrimoni local, segons ha detallat aquest dimarts en roda de premsa el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet. "Volem fer viable el manteniment i donar vida a aquests edificis", ha afegit.Actualment, Masia Notari ja es promociona com a finca per a celebrar esdeveniments i ofereix la possibilitat de lloguer complert de la casa. Amb el canvi que ha aprovat ara l'Ajuntament i que derivarà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, es podrà regularitzar l'ús hoteler per a turisme rural i lloguer d'habitacions, per exemple. A dia d'avui, oficialment només està autoritzat l'ús de restauració, tal com ha apuntat el govern.El canvi d'usos a aquestes dues masies -les úniques en sol industrial- arriba gairebé un any després que el Ple aprovés el Catàleg de Masies, Cases Rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable, a les quals va autoritzar l'obertura d'allotjaments de turisme rural, hotels o cases de colònies. Aquella aprovació va coincidir amb una modificació urbanística per permetre també l'obertura de nous hotels a edificis patrimonials del centre de la ciutat, eliminant una restricció que hi havia des de 1981.Gerard Llobet ha avançat que el govern manté converses amb "un parell de masies" interessades en obrir allotjaments i "donar noves vides" a les finques. Una d'aquestes és el Xalet d'en Nin, que ja està definint un pla especial.

Anar al contingut