Barrera de contenció al port del Garraf
Barrera de contenció al port del Garraf
Sitges

Vessats mil litres de gasoil al port del Garraf, a Sitges

RedaccióActualitzat

La gasolinera del port del Garraf, al terme municipal de Sitges, ha vessat mil litres de gasoil al mar. La taca ha quedat confinada ràpidament i ja s'ha netejat tant al port, com la poca quantitat que s'havia escapat cap al mar.

Tant la primera taca d'uns 10 metres quadrats que ha quedat acotada per les barreres de contenció i posteriorment netejada. Com la segona taca que un helicòpter ha avistat hores més tard dins del mar a uns 200 metres de la costa. La ràpida intervenció dels cossos d'emergència ha permès que el gasoil s'hagi disgregat i segons ha informat protecció civil  ja no queden restes.

El vent ha bufat de forma favorable perquè en un primer moment la taca no s'acostés a les platges.

El govern manté activat la prealerta del pla CAMCAT, el Pla Especial d'Emergència per Contaminació Accidental de les Aigües Marines. Els tècnics de Protecció Civil investiguen la causa del vessament.

Neteja al port

La ràpìda actuació dels membres del Club Nàutic del Garraf ha permés evitar un problema més greu. Han col·locat barreres que han confinat el vessament.

Els equips d'emergència també han col·locat mesures de contenció per evitar que la taca sortís de les instal·lacions del port i afectés les platges pròximes.

Salvament Marítim ha enviat una embarcació per ajudar en les feines d'observació i delimitació del vessament.

També han treballat a la zona efectius de bombers, Mossos i policia local.

 

 

Anar al contingut