Barcelona

Veïns del Poblenou es manifesten contra la massificació turística

La plataforma Ens Plantem, convocant de la marxa, creu que aquest barri de Barcelona està afectat per "un greu procés de gentrificació"

RedaccióActualitzat

Protesta al Poblenou contra la construcció de dos hotels al carrer Llull i contra el turisme massiu.

La protesta la va convocar, divendres a la tarda, la plataforma veïnal Ens Plantem amb el lema "Els hotels enfonsen el barri". Ens Plantem considera que el barri està afectat per "un greu procés de gentrificació" causat per la massificació turística.

La manifestació va començar a la cruïlla de la rambla del Poblenou amb el carrer Ramon Turró i va acabar al solar del carrer Llull, on hi ha dos hotels en construcció.

 

Ens Plantem creu que la construcció d'aquests hotels és la que va causar greus desperfectes a tres edificis de davant, que van haver de ser desallotjats el 15 de març. Els veïns dels números adjacents a l'edifici més afectat van poder tornar a casa el 21 de març. Els veïns del bloc 155, el més afectat, no van poder tornar a casa fins al 7 d'abril.

De moment, la construcció dels hotels està paralitzada, pendent d'un informe del Consell Superior d'Investigacions Científiques sobre el comportament del sòl a l'àrea que delimiten els carrers Tànger, Àlaba i Selva de Mar, i la zona marítima.

La plataforma veïnal reclama a l'Ajuntament els resultats dels estudis fets a la zona del desallotjament per aclarir les causes dels danys als edificis, però independentment d'això creu que el Poblenou no pot acollir hotels d'aquestes dimensions.

Els manifestants han llançat pintures i pots de fum als establiments hotelers que han trobat al llarg del recorregut.

 

Segons Ens Plantem, al final del recorregut, els Mossos d'Esquadra han identificat un grup de vuit joves que havien participat en la marxa i després els han deixat marxar.

 


 

Anar al contingut