Tarragona

Veïns de la Secuita i Perafort obren una carretera que feia dos anys que estava acabada i no entrava en funcionament

Els veïns de la Secuita i Perafort ja poden arribar als seus municipis des de la Nacional 240 a través d'una carretera que fa dos anys que està acabada però per la qual no poden circular. Davant la negativa de les administracions a obrir-la, els alcaldes i els veïns de la zona han optat per llogar una excavadora i obrir-ne el pas. Fa dos mesos es va viure un cas similar: un grup de veïns estrenaven, pel seu compte, el túnel de Portbou, que ja estava acabat, però no inaugurat oficialment.

Actualitzat
Ja es pot circular per la carretera que surt de la Nacional 240 i que serà l'accés directe a la futura estació de la línia d'alta velocitat del Camp de Tarragona. Uns 200 veïns es van aplegar en aquest punt per veure com una excavadora contractada pels alcaldes de la Secuita i Perafort retirava el mur de formigó que n'impedia l'accés.

Davant l'impediment d'utilitzar aquesta via, els alcaldes de Perafort i de la Secuita van demanar que es pogués obrir provisionalment la nova carretera de poc més d'un quilòmetre, però no els van autoritzar a fer-ho. En lloc d'esperar que les tasques de reparació de la canonada s'acabin, com asseguren que els van recomanar, prefereixen circular per la nova carretera, tot i les conseqüències que els pot comportar aquesta obertura il·legal.

Amb la carretera tallada per les obres i sense poder circular per la nova carretera amb accés prohibit, els veïns de la Secuita que volien anar a Tarragona havien d'arribar fins a Vallmoll per poder agafar la Nacional 240. El desviament del trànsit alternatiu els suposa haver de fer una volta de 12 quilòmetres, mentre que amb l'obertura il·legal d'aquesta carretera poden enllaçar amb la Nacional 240 en només tres quilòmetres i mig.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut