Pisarello, Colau, Varufakis, Domènech i Lucía Martín, en l'acte d'aquest dijous (ACN)
Pisarello, Colau, Varufakis, Domènech i Lucía Martín, en l'acte d'aquest dijous (ACN)
Barcelona

Varufakis i Colau reivindiquen les "ciutats rebels" per democratitzar Europa

Barcelona en Comú es reivindica com una força sobiranista i europeista que pretén refundar la UE en un acte amb l'exministre grec

Actualitzat

Barcelona en Comú s'ha reivindicat com una força sobiranista i europeista que pretén refundar la Unió Europea des de les ciutats que governen les candidatures de confluència. En un acte al costat del cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, Ada Colau ha dit que, després de guanyar el 20-D, ara és l'hora d'arrasar en les pròximes eleccions. L'exministre grec Iannis Varufakis ha assegurat que el 26-J els espanyols tenen una oportunitat d'or per salvar Europa.

Tant Varufakis com Colau han reivindicat les "ciutats rebels" i els seus barris i places per tornar a democratitzar Europa. L'exministre de Finances grec ha dit que el continent només es pot redemocratitzar si es crea una xarxa de ciutats amb "governs del canvi" que defensin la sanitat, l'educació i els drets socials. Per fer-ho, ha apostat per "exigir" una cimera europea "per parlar de noves normes a Europa, que planti cara a l'austeritat i l'"statu quo".

Per la seva banda, Colau ha remarcat la importància de la lluita per Europa en els espais públics i ha dit que "ara convé recuperar les places", posant com exemple la plaça Catalunya, la Puerta del Sol i Tahrir. L'alcaldessa de Barcelona ha defensat la necessitat de "reconstruir" els valors fundacionals europeus i ha assegurat que "els refugiats no només vénen a salvar-se, sinó a salvar-nos de nosaltres mateixos, perquè vénen a recordar-nos allò que volia ser Europa i ha deixat de ser".

Anar al contingut