València

València serà pionera en la clonació terapèutica

València serà la primera ciutat de l'Estat on es portarà a terme un projecte de clonació terapèutica. El Centre d'Investigació Príncep Felip ha obtingut l'autorització per tirar endavant un projecte que busca obtenir cèl·lules mare compatibles amb un pacient. Les primeres malalties que s'estudiaran són l'epilèpsia infantil i la paraplegia espàstica hereditària. Tenen una incidència baixa a la societat, però se'n coneixen els gens que hi estan implicats. A partir d'aquí, hi ha esperances de trobar remeis per a malalties ara incurables, com el Parkinson, els ictus o la diabetis de tipus 1.

Actualitzat

Per aconseguir les cèl·lules mare cal transferir el nucli d'una cèl·lula del pacient, obtinguda -per exemple- de la pell, a un òvul sense nucli. Aquest òvul es comença a multiplicar i a partir de les cèl·lules mare de l'embrió que es crea es fabricarien cèl·lules diferenciades per tractar malalties que ara són incurables. I sense causar rebuig.

L'actual ministre de Sanitat, Bernat Soria, que s'ha mostrat molt satisfet pel projecte, precisament va haver de marxar de València en la seva etapa d'investigador perquè no va obtenir permisos per fer projectes de clonació.

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona també va presentar dos projectes que esperen ser aprovats ben aviat, un, amb ovòcits humans, i l'altre, de boví.

Anar al contingut