Ninos de la falla municipal de València, de quatre migrants saltant una tanca
Els ninots s'han retirat a petició de l'autor (EFE/Manuel Bruque)

València salva del foc els ninots de migrants saltant una tanca després de la polèmica

Diversos col·lectius afrodescendents havien criticat que la falla feia una "espectacularització" de la figura del migrant i l'autor va demanar a l'Ajuntament retirar els ninots abans de la cremà

Els quatre ninots de migrants saltant una tanca de la falla municipal de València no s'han cremat. L'Ajuntament va autoritzar el seu autor, el grafiter Escif, a retirar-los de la plaça i, així, s'han salvat del foc.

Escif ho va demanar, enviant una carta per escrit al consistori, arran de la forta controvèrsia que va causar la representació a la ciutat. Diversos col·lectius afrodescendents han expressat el seu malestar perquè consideren que es fa una "espectacularització" de la figura del migrant.

Es tractava de quatre persones enfilades, amb aspecte hiperrealista, fent el gest de saltar la tanca que delimitava el perímetre on es feia la tradicional mascletà.

El dissenyador de la falla municipal va emetre un comunicat diumenge per defensar l'escena, argumentant que ho veia com una oportunitat per "obrir un diàleg sobre l'ús de l'espai públic com a lloc crític i de reflexió".

"Les falles són un mirall que reflecteix les veritats incòmodes que ens interpel·len com a societat", afegia. També assegurava que la seva intenció era "afegir una altra capa de context" i llançava "una disculpa a la comunitat afectada".

 

ARXIVAT A:
RacismeCultura popularPaís Valencià
Anar al contingut