Sant Feliu de Guíxols

Vaga indefinida dels escombriaires de Sant Feliu de Guíxols

Entre el sindicat i la direcció de l'empresa encarregada de la recollida de residus i la neteja viària del municipi no s'han acostat encara les posicions. Els escombriaires pretenen continuar la vaga fins que no es pugui negociar el nou conveni laboral amb l'empresa.

RedaccióActualitzat
Els escombriaires de Sant Feliu de Guíxols fa tres dies que estan de vaga indefinida com a protesta perquè la direcció de l'empresa Cespa, concessionària de la recollida de residus i la neteja viària del municipi, es nega a negociar el nou conveni. Els treballadors preveuen continuar així fins que l'empresa no accedeixi a asseure's per parlar de les condicions laborals. Aquest dimecres a la tarda es va intentar establir un diàleg amb l'empresa, però segons el sindicat la direcció no vol disposar-se a negociar.

D'altra banda, Cespa assegura haver mantingut diverses reunions amb els representants dels treballadors per trobar una solució negociada a aquest conflicte. L'empresa diu que "ha mostrat en tot moment una voluntat negociadora" i que l'únic punt en desacord actual és que Cespa no accepta no complir el que preveu la Llei en matèria de legislació laboral.

Al desembre passat va acabar el conveni vigent i ara els treballadors estan insegurs amb la nova reforma laboral. Demanen que alguns aspectes d'aquesta reforma no s'apliquin, com la modificació de jornades o categories sense necessitat d'acord o el possible acomiadament per aquell treballador que acumuli nou dies de baixa en dos mesos. A canvi d'això, els treballadors acceptarien congelar-se el salari d'aquest any i l'IPC de 2013 i 2014, així com un augment de la jornada en els mesos de temporada alta per després descomptar-ho de la temporada d'hivern.

Segons Xavier Vives, secretari general de CCOO, els serveis mínims s'estan complint amb rigor i fins i tot en excés, per poder centrar les discussions amb l'empresa en els punts més preocupants pels treballadors.

Ja que de moment no hi ha fixada cap data més de reunió amb l'empresa, es continuarà amb els serveis mínims de neteja del municipi.
Anar al contingut