Bogotà

Uribe pren avui possessió del segon mandat compromès a garantir la seguretat

El president colombià, Álvaro Uribe, assumeix aquest dilluns el seu segon mandat amb un alt nivell de popularitat i el compromís de finalitzar les tasques iniciades. En els quatre anys del seu primer mandat, Uribe ha aconseguit restablir la sensació de seguretat dels colombians i aquests el van premiar amb 7,3 milions de vots el passat 28 de maig. La seva política de "seguretat democràtica", recolzada per nombrosos recursos dels Estats Units, ha debilitat les guerrilles, tot i que encara no les ha derrotat.

Actualitzat

Els presidents de Costa Rica, Xile, Equador, Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà, Paraguai i Perú, i els vicepresidents de l'Argentina, Bolívia, Cuba, Uruguai i Veneçuela estaran presents en l'inici del segon mandat d'Uribe. A l'acte també hi assistirà el príncep Felip.

Les autoritats colombianes han adoptat mesures extremes de seguretat a Bogotà i altres ciutats per evitar que es repeteixin els fets de fa quatre anys, quan un atemptat de les FARC va causar una vintena de morts i 70 ferits mentre Uribe jurava el càrrec.

Durant la seva presidència, Uribe ha fet de la seguretat una de les prioritats de la seva obra de govern. En el seu primer mandat, han condemnat els segrestos i els assassinats, i s'ha reobert la possibilitat de viatjar per carretera amb relativa tranquil·litat. És en aquesta tranquil·litat, inexistent durant prop de dues dècades, on cal buscar la causa de l'enorme popularitat d'Uribe.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut