Vancouver

Uns canadencs creen un mòbil flexible, el PaperPhone

Uns investigadors canadencs han creat un estrany prototipus de mòbil que és flexible. El seu suport és l'anomenat paper electrònic.

Actualitzat
El PaperPhone pot fer totes les coses que ja fan els mòbils més voluminosos, com ara enviar i rebre missatges, fer i rebre trucades, reproduir música o visualitzar llibres electrònics.

La idea del dispositiu va sorgir d'una col·laboració entre investigadors canadencs i dels Estats Units.

El prototip es construeix amb la mateixa tecnologia de tinta electrònica que hi ha en e-lectors com el Kindle d'Amazon i està unit a uns sensors que detecten la flexió, a més d'una pantalla tàctil que interpreta els dibuixos i el text que s'hi escriu.

La pretensió final és que contribueixi a la idea d'una "oficina sense papers". El dia 10 de maig es podrà conèixer més bé durant una trobada sobre interacció humana en els ordinadors que es farà a Vancouver.

El detall més sorprenent és que l'aparell respon a la manipulació, de manera que quan es flexiona du a terme unes accions, quan es fa l'efecte de passar la pàgina en compleix unes altres i amb les ordres tàctils s'obtenen uns altres resultats.

És només un experiment, però podria ser l'inici d'una etapa nova en els dispositius mòbils.



Anar al contingut