Barcelona

Una plataforma independent proposa la Fundació Vicenç Ferrer com a candidata al Nobel de la Pau 2010

Una plataforma ciutadana ha presentat a Oslo la candidatura de la Fundació Vicenç Ferrer per al Premi Nobel de la Pau 2010. Els impulsors creuen que la mort del cooperant català, el juny del 2009, ha generat un consens que té un gran suport ciutadà, manifestat sobretot a través de les xarxes socials, així com també del govern català, partits polítics i ajuntaments. Després de le la gran tasca desenvolupada per Ferrer a favor dels més desafavorits de l'Índia. De moment, a la presentació de la candidatura davant del Comitè del Nobel de la Pau s'engegarà una campanya per recollir encara més suports.

Actualitzat
La feina de 40 anys de la Fundació Vicenç Ferrer a la regió índia d'Annatapur és el principal aval per optar al Premi Nobel de la Pau. El projecte del cooperant català ha donat un horitzó de futur a dos milions i mig de persones en àmbits com l'educació, la sanitat o l'habitatge.

Set mesos després de la mort de l'exjesuïta, una plataforma independent ha promogut la candidatura, que té el suport d'una llarga llista de personalitats del món de la cultura, l'empresa i la política d'arreu del món. Un exemple en són les més de 100.000 adhesions que han recollit les xarxes socials d'internet.

La proposta ja ha arribat al Comitè del Nobel de la Pau, que haurà de triar un màxim de 20 candidatures oficials entre les més de 200 que hi optaran. El guanyador es donarà a conèixer a l'octubre i al desembre s'entregarà el premi al successor del president dels Estats Units, Barack Obama, guanyador l'any passat.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut