Un miler de persones han participat en la marxa Democràcia per a Catalunya a Pamplona (EFE)
Un miler de persones han participat en la marxa Democràcia per a Catalunya a Pamplona (EFE)
Pamplona

Una manifestació a Pamplona mostra la seva solidaritat amb Catalunya

La marxa ha volgut expressar la seva "solidaritat" amb els "milions de catalans que volen construir una democràcia des de baix"

Actualitzat

Un miler de persones han participat a Pamplona en una manifestació de suport al procés sobiranista a Catalunya. Convocada a partir del manifest "Democràcia per a Catalunya, Democràcia per a Europa", la marxa ha recorregut el centre de la ciutat fent un gran soroll, ja que molts dels participants portaven cassoles, xiulets o carraques.

Amb estelades i ikurriñes, la marxa ha volgut expressar la seva "solidaritat" amb els "milions de catalans que volen construir una democràcia des de baix, davant d'un règim que demostra, no només a Catalunya sinó també a Múrcia i altres llocs d'Espanya, que mana per als poderosos i s'oblida de la gent".

Abans de començar la marxa, el portaveu dels convocants, Hedoi Etxarte, ha manifestat que estan "molt preocupats" per la situació que es viu a Catalunya amb la "conculcació de drets bàsics", davant la qual ha fet "una crida" per apostar per "aquesta via pacífica, de desobediència civil massiva, sense parangó a Europa".

"Volem apostar i mostrar la nostra solidaritat amb tots aquests milions de catalans que volen construir una democràcia des de baix davant el règim del 78."

Al final de la manifestació, s'ha llegit un comunicat al passeig de Sarasate que lamentava l'"atropellament massiu" que creuen que va suposar l'actuació de la Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya l'1 d'octubre. De fet, han assegurat que Catalunya "és un laboratori per conculcar de forma massiva drets civils, polítics i humans".

Els convocants consideren que l'1-O va marcar "un abans i un després en la història de la democràcia i l'emancipació a Europa" i ha reivindicat els 2,2 milions de vots emesos:

"En aquestes paperetes ens hi juguem si Europa pot obrir espais per a més democràcia des de baix o si deixarà campar lliurement centenars de neonazis com a València o a Palma."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut