Barcelona

Una eina "on-line" ajuda a reduir l'ansietat associada al tractament de la bulímia

El seguiment a través d'internet de la bulímia nerviosa en dones adultes augmenta l'autocontrol de les pacients i disminueix les conductes negatives associades al tractament, com ara l'ansietat. Aquestes són les conclusions d'un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la utilitat de l'Internet Based Therapy (IBT), un programa terapèutic mitjançant el qual les dones adultes a qui s'han diagnosticat símptomes de bulímia poden fer elles mateixes i des de casa el seguiment de la seva pròpia teràpia.

Actualitzat
El control en línia de la bulímia també inclou el treball d'un entrenador terapeuta, així com sessions presencials d'avaluació.

En l'estudi hi han participat dones adultes diagnosticades de bulímia nerviosa amb una edat mitjana de 24 anys i que en fa més de sis que la pateixen.

A la mostra seleccionada se'ls va demanar que durant set mesos mantinguessin contactes setmanals en línia amb el seu entrenador terapeuta, a través d'un mòdul de seguretat, i que també fessin dues sessions d'avaluació presencials.

Per als autors del treball, els resultats mostren un descens significatiu dels nivells de psicopatologia i severitat de la conducta bulímica de les pacients que van seguir el programa IBT.

També han explicat que les vuit primeres setmanes de tractament van demostrar ser crucials per establir una correcta adherència a la teràpia, i que totes les mesures d'èxit van ser sensiblement majors, en termes estadístics i clínics, que en grups control de pacients que no van rebre cap tipus d'intervenció.

Les persones afectades de bulímia nerviosa purgativa s'afarten de forma recurrent i després ho compensen amb conductes inadequades, com ara el vòmit induït, el sobreexercici o l'ús de laxants i diürètics.

Entre els factors de risc hi ha l'obsessió per l'aparença física, les alteracions de l'entorn familiar o l'obesitat dels pares, entre d'altres.
Anar al contingut