Mèxic DF

Una dona destapa una xarxa de tràfic de nadons a Mèxic després d'un any buscant la seva filla

A Vanesa Castillo li van dir quan acabava de tenir la petita Daniela que la seva filla estava malalta i que se l'havien d'endur a un altre hospital. Ni tan sols la va poder veure. Més tard li van assegurar que la nena s0havia mort i que havien incinerat el cos. Però Vanessa no s'ho va creure, ja que el centre mèdic no li va entregar ni el certificat de defunció ni les restes de la seva filla. Ella mateixa va començar a investigar i va denunciar-ho a la policia, i al cap d'un any ha pogut recuperar la seva filla Daniela, que era viva i havia estat venuda a una altra família.

Actualitzat
Aquest cas ha servit per posar al descobert un cas de tràfic de nadons a Mèxic DF. La nena va ser venuda per 15.000 pesos, uns 750 euros, a una dona que ja ha estat localitzada i detinguda. La policia ha detingut tres metges, una infermera i un recepcionista de l'hospital on va néixer la petita, que estaven tots conxorxats per robar els nadons i vendre'ls posteriorment a altres famílies.

Vanessa Castillo ha explicat que quan li van comunicar la defunció de la seva filla Daniela ella la va sentir plorar de lluny i això li va fer pensar que l'estaven enganyant. Setmanes més tard, el fill del propietari del centre mèdic, que ha declarat que està molt afectat pel que passava al centre, es va posar en contacte amb Vanessa per correu electrònic per advertir-la que la seva filla era viva. Finalment, després d'un any de molts patiments, mare i filla poden estar juntes de nou.
Anar al contingut