Montblanc

Una app per controlar les rutes de l'autobús escolar a la Conca de Barberà

El Consell Comarcal d'aquesta comarca és el primer de Catalunya que ha estrenat una aplicació mòbil per a les assistències i incidències del transport escolar

RedaccióActualitzat

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estrenat una aplicació mòbil per controlar les rutes dels autobusos escolars. És el primer de Catalunya que fa servir una app per controlar les assistències i incidències del transport escolar a la comarca.

Famílies, escoles i monitors ja no es comuniquen amb papers, com abans, sinó que el recompte d'ocupants i les notificacions es fan directament a través del mòbil. Les famílies reben un missatge quan els menors arriben al centre educatiu, i els pares poden avisar en cas que els fills, pel que sigui, no agafin l'autobús.

Els pares creuen que l'aplicació pot ser molt útil quan, per exemple, faci mal temps.

"Veurem quan nevi, quan sigui més conflictiu, si de veritat és útil o no".

 

Un dels autobusos deixa els alumnes a l'institut i a dues escoles de l'Espluga de Francolí, on tenen l'aplicació a l'ordinador. La directora de l'institut Joan Amigó, Maite Nolla, destaca els avantatges de l'aplicació:

 

"Al matí, mirant la pantalla, ja veus els alumnes que venen i els que no. I la comoditat de no anar amb papers amunt i avall."

 

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà és el primer que posa en marxa aquesta aplicació. Cinc-cents alumnes es mouen en autobús, i la meitat dels pares ja s'han descarregat l'aplicació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut