Un Trump impulsiu, erràtic i desinformat, al polèmic llibre de Bob Woodward

El periodista que va destapar el Watergate descriu a "Fear" la por que el seu propi entorn té d'un president imprevisible

Actualitzat

Un altre llibre sobre les interioritats de la presidència de Donald Trump promet caure com una bomba sobre la Casa Blanca. Es titula "Por", l'escriu Bob Woodward, un dels periodistes més respectats als Estats Units i que va destapar el cas Watergate, que va acabar amb la presidència de Nixon.

 

 

Un llibre demolidor sobre Donald Trump que retrata un president imprevisible i en un caos permanent. No és un llibre qualsevol. I com acostuma a fer, Trump ja hi ha respost via Twitter, i ha qualificat la publicació d'estafa.

 

 

 

Bob Woodward no és un periodista qualsevol. És un dels més respectats i seriosos dels Estats Units, un dels dos periodistes que van destapar l'escàndol del Watergate, el 1972, i autor de llibres de culte sobre vuit presidències. Per això el que escrigui aquesta llegenda viva sobre Donald Trump es considera molt ben documentat i contrastat. Centenars d'hores de conversa amb personal de la Casa Blanca han derivat en un llibre de 449 pàgines.

 

 

Es titula "Fear" ("Por"). És la por que el seu propi entorn té de l'inquilí de Casa Blanca i que els porta a fer coses increïbles, com ara: 

Dos assessors li van robar de la seva taula documents preparats per signar on Trump es retirava dels acords de lliure comerç del NAFTA i amb Corea del Sud. Ho van fer, diuen, pel bé del país, i Trump aparentment no se'n va adonar. 

Jim Mattis, el respectat secretari de Defensa, també va fer cas omís del seu cap quan el 2017, després d'un atac químic del règim sirià, li va ordenar per telèfon:

"Matem Al-Assad d'una punyetera vegada. Fem-ho. Fiquem-nos-hi i matem a aquells cabrons."

Mattis li va dir que d'acord però quan va penjar va assegurar als que l'acompanyaven que la resposta seria més prudent. I també quan li va dir que retirés totes les tropes desplegades a Corea del Sud perquè eren massa cares.

 

 

Woodward cita el cap de gabinet de Trump, el general John Kelly, dient:

És idiota. És inútil mirar de convence'l de res. Ha perdut de vista la realitat. Som a la ciutat dels bojos." 

 

 

Els consellers de Trump l'acusen de ser profundament ignorant del món, infantil i fins i tot, d'estar desequilibrat. El que més l'obsessiona és la investigació del Russiagate, que ha arribat a aturar l'activitat de l'ala oest de la Casa Blanca durant dies.

Després d'intentar assajar un eventual interrogatori davant el fiscal especial Robert Miller, un dels assessors legals de Trump va recomanar al president que no testifiqués perquè si ho feia acabaria a la presó.

Més 400 pàgines molt documentades que relaten un caos absolut amb un president paranoic que també menysprea el seu equip. I aquest, atemorit, intenta per tots els mitjans apagar els incendis d'un cap t'estat impulsiu, erràtic i desinformat. No es estrany, doncs, que el prestigiós Bob Woodward hagi arribat a la conclusió que el llibre tenia un titol clar: "Por"

Reaccions de Mattis i Kelly

El secretari de defensa Jim Mattis i el cap de gabinet John Kelly neguen haver dit el que Woodward els atribueix sobre Trump en el llibre. El president publica les seves declaracions oficials.

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut