Tarragona

Un regidor d'ICV denuncia el dèficit fiscal català demanant que s'apadrinin nens extremenys

Un regidor d'ICV de Torredembarra denuncia el dèficit fiscal català demanant que s'apadrinin nens extremenys. Lluís Sunyer deia al seu blog d'internet que Extremadura no en tenia prou amb el 8% del PIB català i plantejava apadrinar nens extremenys per 1.000 euros. Vista la repercussió del seu article ha demanat disculpes i ha retirat el text i les fotos. Sunyer és d'un partit local coaliat a Iniciativa per Catalunya que ja s'ha afanyat a desautoritzar-lo. El govern extremeny estudia mesures legals contra el regidor.

Actualitzat

En el blog apareixia un cartell amb el lema: "SOS. Extremadura needs you". A més, hi havia la fotografia de dos nens mig despullats i amb la cara i el cabell brut, i a la part inferior un text que deia: "Un 8,7% del PIB català no és suficient. Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes".

Suñé explicava en el seu blog que "els catalans aportem, i molt, a la riquesa del conjunt de l'Estat" com demostren les balances fiscals i, malgrat això, "les veus anticatalanes" segueixen apreciant que els catalans són insolidaris. "En fi, potser ens hauríem d'afegir a la campanya" "SOS Extremadura needs you" per "netejar" aquesta imatge.

Lluís Suñé, que en el seu blog es defineix com a independentista i apareix fotografiat amb una bandera estelada, és portaveu a l'Ajuntament de Torredembarra del partit Alternativa Baix Gaià, vinculat a ICV i EUiA. Va ser regidor de Medi Ambient i Joventut a la localitat i vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès entre el 2003 i el 2007, i actualment és regidor en l'oposició.

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, s'ha desmarcat del regidor de Torredembarra i ha qualificat les seves anotacions d'"irresponsables" i "poc encertades". Guillot ha deixat clar que es tracta d'una "opinió personal" al marge del partit.

Anar al contingut