Madrid

Un processat per l'11-M surt de la presó després que el jutge no li ha prorrogat la presó provisional

L'Audiència Nacional ha deixat en llibertat amb mesures cautelars un dels processats de l'11-M. És el marroquí Saed el-Harrak, acusat de col·laboració amb banda armada, que ha complert els dos anys de presó provisional sense que el jutge instructor, Juan del Olmo, hagi decretat la pròrroga per dos anys més. La fiscalia, però, ja ha advertit que demanarà el seu reingrés a la presó demanant una pròrroga de la presó provisional.

Actualitzat
La jutge de l'Audiència Nacional Teresa Palacios ha deixat en llibertat amb dues compareixences diàries el processat per col·laboració amb l'organització Al-Qaeda en el sumari de l'11-M Saed el Harrak, en haver incomplert dos anys de presó preventiva sense que se li hagi prorrogat l'empresonament per dos anys més, cosa que seria el límit màxim previst per la llei. La fiscal adscrita a l'11-M, Olga Sánchez, no ha sol·licitat la pròrroga de la presó d'El-Harrak, ni tampoc ho ha fet el jutge Juan del Olmo, que no ha acordat d'ofici la mesura en trobar-se de baixa. En vèncer el termini, la titular del jutjat central d'instrucció número 3, Teresa Palacios, s'ha vist obligada a posar-lo en llibertat.

No obstant, la fiscalia de l'Audiència Nacional ha anunciat que demanarà el reingrés del marroquí Saed el-Harrak a la presó. Encara que quan han explicat aquesta decisió la redacció del recurs encara no havia estat finalitzada, la fiscalia ha assegurat que la petició es produirà aquest dijous "a primera hora" davant de la jutge Teresa Palacios.

La Fiscalia ha recordat que Harrak és un dels 29 processats pels atemptats que es van perpetrar a Madrid l'11 de març del 2004. Mentrestant, la magistrada ha optat per adoptar diverses mesures cautelars contra ell per mirar d'assegurar en tot moment que no es doni a la fuga. Per això, s'ha dictat que El-Harrak hagi de comparèixer dues vegades al dia, matí i tarda, davant del jutjat o de la comissaria més pròxima al seu domicili. A més, se li ha retirat el passaport i se li ha prohibit abandonar el territori nacional i sortir de la comunitat de Madrid, on viu. A més, el jutge ha ordenat a la Direcció General de la Policia que instal·lin dispositius continus perquè no es fugui.
Anar al contingut