Barcelona

Un miler de mossos protesten davant del Departament d'Interior per falta d'efectius

El col·lectiu dels Mossos i el Departament d'Interior acorden fer una reunió la setmana que ve per negociar millores laborals

RedaccióActualitzat

Gairebé un miler de mossos d'esquadra han protestat aquest matí davant del Departament d'Interior, al passeig de Sant Joan, de Barcelona, vestits de negre i sense uniforme, perquè no es polititzi la concentració. Els agents reclamen un augment d'efectius, el pagament de pagues i hores extra i alerten dels riscos que assumeixen per fer la seva feina.

El cos de Mossos d'Esquadra té ara uns 16.500 agents, una xifra que, segons el col·lectiu policial, caldria augmentar almenys fins als 18.000. La protesta coincideix amb la reunió del Consell de la Policia que presideix el conseller d'Interior, Miquel Buch, que debat qüestions de l'àmbit laboral.

En la reunió, Interior i els representants sindicals han acordat crear una "taula de treball" que, a partir de la setmana que ve, intentarà buscar solucions per millorar les condicions laborals dels agents del cos.

Buch ha reconegut que el col·lectiu dels Mossos ha perdut "drets històrics" en els darrers anys, i que alguns estan pendents des del 2008. També ha afegit que s'abonaran les pagues extres que es deuen als mossos per l'1-O i el 21D el novembre com a molt tard.

A més, un representant sindical ha indicat que la Conselleria s'ha compromès a apujar l'import de les hores extra i equiparar-lo al de les hores ordinàries.

Menys agents, més delinqüència

A "Els matins" de TV3, Toni Castejón, secretari general del Sindicat de Mossos, ha explicat la gravetat de la situació:

"És molt greu que un cos policial no pugui anar a un servei, que pot ser una baralla, que pot ser absolutament de tot, perquè no tenim patrulles. Això són coses que no poden passar."

I la falta d'agents fa que, com demostren les últimes dades, augmenti la delinqüència. "Evidentment. I un dels llocs on s'està notant més és a Barcelona", assegura Toni Castejón.

 

 

David Miquel, portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, ha fet aquest advertiment durant la concentració:

"Avui és l'inici, el tret de sortida de tot un seguit de reivindicacions perquè el col·lectiu, no els sindicats, el col·lectiu de Mossos d'Esquadra, ha dit prou. Nosaltres portem mesos avisant la Direcció General de la Policia que això passaria. Es pensaven que era un caprici nostre, però ja veieu que no. Això sorgeix directament del col·lectiu. Per tant, durarà el que la Direcció General de la Policia vulgui. Si volen solucionar-ho ràpid, està a les seves mans."

Segons els convocants de la protesta, en set anys la policia catalana no ha incorporat nous agents, i això ha provocat una sobrecàrrega de feina a moltes comissaries.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut