pobresa
pobresa

Un jutjat anul·la el protocol que impedeix tallar la llum a les famílies vulnerables

El protocol ja estava suspès i l'Aliança contra la Pobresa Energètica creu que la decisió judicial no tindrà efectes a la pràctica

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona ha anul·lat el protocol de la Llei de Pobresa Energètica que regula que no es pot tallar la llum a les famílies vulnerables.

El protocol ja estava suspès des que el jutge va admetre a tràmit un recurs en contra d'Endesa. Per això, a l'Aliança contra la Pobresa Energètica creu que la decisió judicial no tindrà efectes a la pràctica.

Endesa, per la seva banda, demana que millori la coordinació amb les administracions per identificar les famílies vulnerables.

Tot i l'anul·lació del protocol, la resta de la llei segueix vigent i allà també s'hi especifica que no es poden tallar els serveis bàsics a les persones que determinin els serveis socials.

La Llei d'emergència habitacional, aprovada arran de la presentació d'una ILP, inclou mesures per a la protecció de l'habitatge i contra la pobresa energètica. El PP va recórrer alguns aspectes del dret a l'habitatge, però no els que fan referència a pobresa energètica, i el Tribunal Constitucional va anul·lar els articles afectats.
 

ARXIVAT A:
Pobresa energèticaProcés català
Anar al contingut