Imatge del quadre malmès de Jan Victors (Foto: EFE)
El quadre malmès de Jan Victors serà restaurat i s'espera que no s'apreciïn els danys a la superfície. (Foto: EFE)
Bilbao

Un jove malmet amb una arma blanca un quadre exposat al Museu Guggenheim de Bilbao

Un visitant de l'exposició temporal al Museu Guggenheim de Bilbao "La Edad de Oro holandesa y flamenca" s'ha llançat contra un quadre del pintor holandès Jan Victors (1619-1676), "Bozz rep l'herència d'Elimelec" i hi ha clavat una arma blanca. Gràcies a la ràpida actuació del vigilant de la sala, que l'ha aturat, els danys han estat menors i reparables, segons han confirmat els restauradors del museu. S'han fet sis rascades a la capa de pintura i una incisió de tres centímetres, i un cop s'hagi restaurat l'obra, segons fonts del museu, els danys no seran visibles a la superfície.

Actualitzat
El jove, de 25 anys, i sembla que amb les facultats mentals alterades, s'ha identificat com a estudiant de la facultat de Belles Arts i ha estat detingut per l'Ertzainta sota l'acusació de delicte contra el patrimoni.

Aquesta exposició de pintura holandesa i flamenca del segle XVI fins a principis del segle XVII està formada per 130 obres que han estat cedides pel museu Städel de Frankfurt i es podrà veure a Bilbao fins al 23 de gener. El quadre afectat és un oli de grans dimensions, (1,8 m x 2,01 m) que representa un acte jurídic: la transmissió d'una herència mitjançant l'antic costum israelià d'entregar una sabata al successor.
Anar al contingut