Bamako

Un grup jihadista assalta un hotel de Bamako, pren ostatges i fa 19 morts

Dos dels autors del segrest de l'hotel Radisson Blu, reivindicat pels jihadistes d'Al-Murabitun, també han resultat morts

RedaccióActualitzat

Segrest en l'hotel més segur de Mali. Un segrest que ha acabat a mitja tarda, després de 9 hores, amb 19 ostatges morts i dos assaltants abatuts.

A primera hora de la tarda, els jihadistes d'Al-Murabitun, un grup liderat per Mokhtar Belmokhtar, responsable de diversos atemptats contra interessos occidentals, han reivindicat l'atac. I han assegurat que ho han fet amb l'ajuda d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic.

Les forces de seguretat que han entrat a l'hotel han aconseguit alliberar unes 170 persones, retingudes per un número encara desconegut de terroristes.

Entre les persones retingudes hi havia francesos, xinesos, turcs, indis, algerians i nord-americans. Alguns són membres de delegacions estrangeres que participaven en el congrés de l'Organització Internacional de la Francofonia. També hi havia una trobada sobre noves tecnologies.

Cronologia del segrest

Tot ha començat a primera hora d'aquest divendres a l'hotel Radisson Blu de Bamako. Un nombre indeterminat d'homes armats ha entrat a l'hotel i han segrestat clients i personal. Han entrat per una porta de servei, cosa que fa pensar que tenien un còmplice a dins. 

Alguns testimonis afirmen que han arribat a l'hotel amb un cotxe amb matrícula diplomàtica i han disparat contra els guàrdies de seguretat.

Els assaltants han anat porta per porta de l'hotel per reunir els ostatges. Han segrestat 170 persones. Els assaltants haurien deixat en llibertat alguns dels ostatges després de fer-los recitar versos de l'Alcorà. Sis hores després encara hi havia 137 ostatges.

Les forces especials de Mali han posat en marxa una operació per alliberar els retinguts. L'exèrcit ha anat pis per pis per assegurar la zona. Els atacants s'han fet forts a la setena planta.

 

Ajut de França i els Estats Units

La Gendarmeria francesa ha enviat 40 agents de les forces especials d'intervenció i 10 membres de la policia científica a Mali per ajudar les forces de Mali en l'alliberament.

El president francès, François Hollande, ha assegurat que França farà servir tots els recursos que té a Mali per aconseguir l'alliberació dels ostatges.

El personal militar dels Estats Units a Mali també ha participat en l'operació.

 

Cap espanyol entre els ostatges

L'ambaixada d'Espanya a Mali no té constància que hi hagi cap ciutadà espanyol allotjat dins l'hotel Radisson Blu. L'ambaixada recomana als espanyols que són a la ciutat que no circulin pels carrers de Bamako.

El personal de l'ambaixada espanyola està en contacte amb les autoritats locals de Mali per fer un seguiment de la situació dins l'hotel.

Un hotel de luxe, el més segur de la ciutat

L'hotel Radisson Blu és a la zona oest de la ciutat de Bamako, prop dels ministeris i de la majoria d'ambaixades estrangeres.

 

Mali, antiga colònia de França, és un dels països on l'exèrcit francès té desplegats efectius des de fa temps en el marc de la lluita contra el terrorisme al Sahel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut