Bellaterra

Un grup de joves boicoteja un acte de Rosa Díez a la UAB

Un grup de joves han boicotejat un acte de Rosa Díez a l'Autònoma. La líder d'Unió, Progrés i Democràcia ha estat convidada a la Universitat Autònoma de Bellaterra per fer una conferència que portava per nom "Una alternativa per a Catalunya". Un grup d'estudiants han ocupat l'aula, han provocat moments de tensió i han escridassat Rosa Díez, però finalment la líder d'UPyD ha pogut fer la conferència.

Actualitzat
Desenes d'estudiants radicals han intentat boicotejar una conferència de la líder d'UPyD, Rosa Díez, a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En arribar a la sala d'actes on havia de tenir lloc la xerrada, Díez, que anava acompanyada de l'exdiputat de C's al Parlament Antonio Robles, ha estat increpada al crit de "feixista" pel grup d'estudiants, que portaven banderes independentistes catalanes i que li han impedit el pas, segons ha explicat un testimoni de l'incident.

Davant la impossibilitat de celebrar allà la conferència a causa del boicot, s'ha decidit improvisar un nou espai per a la xerrada a l'aula 12 de la facultat, però els estudiants s'han dirigit immediatament cap allà i també han intentat impedir l'entrada de Díez i els seus col·laboradors, que han estat sacsejats.

Els estudiants han llançat fins i tot pots de pintura vermella contra la conferenciant i els militants d'UPyD que l'acompanyaven, però finalment Díez i Robles han pogut accedir a l'aula i han començat la seva conferència, mentre alguns dels boicotejadors colpejaven des del passadís els vidres de la classe.

Un dels pots llançats pels estudiants ha impactat sobre el degà de la Facultat de Ciències Polítiques, Salvador Cardús, que ha acabat cobert de pintura, segons les fonts esmentades.

Per pronunciar la seva conferència, titulada "Una alternativa per a Catalunya", Rosa Díez havia triat la facultat tradicionalment més dominada per l'esquerra independentista estudiantil, en la qual en el passat ja havien estat increpades personalitats polítiques com l'eurodiputat del PP Aleix Vidal-Quadras o fins i tot els socialistes catalans Narcís Serra i Jordi Solé Tura, en conferències similars.

En un comunicat, la Universitat Autònoma de Barcelona ha criticat els fets i ha assegurat "que el civisme i el respecte a la llibertat d'expressió són valors que defineixen l'espai democràtic i que han de ser assumits per tota la comunitat universitària", i ha afegit que la universitat és un "espai obert i plural on tothom és lliure d'expressar la seva opinió".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut