Lleida

Un estudi de la Universitat de Lleida prova que una proteïna del llevat pot retardar l'envelliment

Descobrir com retardar l'envelliment és una obsessió de la ciència i sovint també un desig humà. Ara un equip de la Universitat de Lleida, juntament amb científics de la universitat finlandesa de Tampere, han fet descobriments importants perquè l'envelliment pugui ajornar-se. De moment, les seves proves s'han centrat en mosques de la fruita, a les quals han aconseguit allargar la longevitat un 40%. La clau? Una proteïna del llevat.

Actualitzat
La recerca feta per científics de la universitat lleidatana i de la finlandesa ha aconseguit allargar la vida de les mosques de la fruita fins a 90 dies, cosa que, aplicada als éssers humans, equivaldria a viure fins als 150 anys sense problemes de salut. Tot plegat, gràcies a una proteïna que fabrica el gen del llevat, que modifica l'activitat de la fàbrica d'energia de les cèl·lules i fa que siguin més eficients durant més temps. Com que produeixen menys radicals lliures, que són els que ataquen les molècules d'ADN, els animals són més resistents a l'estrès oxidatiu i viuen més.

Els investigadors de la Universitat de Lleida han triat la mosca de la fruita perquè el seu codi genètic està molt estudiat i és fàcil de manipular. La recerca, que s'ha publicat a la prestigiosa revista de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, continua ara amb altres espècies de mosca per validar la teoria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut