Barcelona

Un edifici d'habitatges socials per a joves s'emporta el Premi FAD d'Arquitectura

Els arquitectes Emiliano López i Mònica Rivera han obtingut el Premi FAD d'Arquitectura per una proposta que, segons ha valorat el jurat, ha "dignificat" els habitatges socials. Es tracta d'un projecte de 27 pisos de 40 metres quadrats cadascun que els dos premiats van presentar fa cinc anys a un concurs de la Generalitat i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. El projecte ha derrotat altres propostes més mediàtiques com la nova seu de Gas Natural de Miralles-Tagliabue, l'estació intermodal de l'aeroport de Barcelona o el Centre Tecnològic de La Rioja d'Alejandro Zaera-Polo.

Actualitzat

Els 27 pisos socials són al carrer de Sant Adrià número 33-35 del barri de Sant Andreu de Barcelona. El jurat considera que han dignificat la proposta d'habitatge públic "des de la contenció del volum, el revestiment de façana, la senzillesa constructiva, l'atenció i la precisió en els detalls".

El jurat, a més, ha lliurat el Premi FAD Ciutat i Paisatge als magatzems per a pescadors del port de Cangas, d'Irisarri+Piñera, el Premi FAD d'Interiorisme a la Joyería D. de Pamplona i el d'Intervencions Efímeres al muntatge "Species Evolution for Roca", dels dissenyadors Martín Azúa i Nacho Martín.

Anar al contingut