Catalunya

Un diumenge amb temps més propi del mes d'agost

Diumenge serà un dia digne de ser anomenat "dia d'estiu". La calor i la xafogor marcaran una jornada dominada pel sol i amb poc protagonisme de les nuvolades de tarda.

RedaccióActualitzat

Diumenge serà un dia per gaudir de l'estiu sense gaires complicacions, amb els beneficis i les molèsties habituals d'un mes d'agost. La situació a les capes altes atmosfèriques, determinant per al desenvolupament de tempestes, tendirà a ser més estable. L'aire fred es retirarà i això restarà eficàcia a la convecció de les hores centrals del dia.

Per tant, esperem un dia força tranquil, assolellat i calorós gairebé a tot arreu, amb poca presència del vent i de les nuvolades de tarda. A primera hora poden tornar alguns núvols baixos localitzats al llarg del litoral, però tendiran a dissipar-se al llarg del matí.

A la tarda quedarem a expenses dels núvols d'evolució a punts de muntanya, però, en aquest cas, sense aire fred, i serà molt difícil que deixin alguna gotellada. En general continuarà dominant el sol. Haurem d'esperar al vespre, a l'arribada d'una petita cua frontal que podria portar algunes pluges al vessant nord del Pirineu.

L'ambient de calor i xafogor es mantindrà o augmentarà, perquè esperem un nou ascens de les temperatures màximes a punts d'interior. L'ascens respecte al dia anterior es notarà més al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i al prelitoral central.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut