Madrid

Un centenar de legionaris es manifesten a Madrid per demanar que no es tregui el carrer de Millán-Astray

El comissionat de la Memòria Històrica de l'Ajuntament madrileny ha proposat canviar el nom de 27 carrers de Madrid, inclòs el dedicat al fundador de la Legió

RedaccióActualitzat

Un centenar de persones s'ha manifestat aquest migdia a la plaça Major de Madrid per reclamar a l'alcaldessa Manuela Carmena que mantingui el carrer dedicat al general José Millán-Astray.

La manifestació l'ha convocat la Germandat Nacional dels Antics Cavallers Legionaris, que exigeixen a Carmena que mantingui el carrer que porta el nom de Millán-Astray i l'adverteixen que, si la treuen, cada dia reposaran la placa amb el nom del fundador de la Legió al seu lloc habitual.

 

 

El comissionat de la Memòria Històrica de l'Ajuntament de Madrid ha proposat canviar el nom de 27 carrers de Madrid. En la seva argumentació, el comissionat recorda que Millán-Astray va interrompre l'any 1936 un discurs de Miguel de Unamuno al paranimf de la Universitat de Salamanca amb els crits de "Visca la mort! Mori la intel·ligència!"

El secretari de la Germandat dels Legionaris afirma que "el govern sectari de Madrid" aplica "el corró de l'odi que és la llei de la Memòria Històrica" per "treure els noms dels herois dels carrers i posar-hi noms totalment improcedents".

Els manifestants han fet onejar nombroses banderes d'Espanya i de la Legió i s'han sentit crits de lloança a José Antonio Primo de Rivera i Francisco Franco.

 

 

 

Anar al contingut