Madrid

Últim adéu a Fernando Fernán Gómez a ritme de tango

La música argentina ha protagonitzat l'últim adéu a Fernando Fernán Gómez. A ritme de tango, el fèretre amb les restes de l'actor, cineasta i escriptor ha abandonat el Teatro Español camí del cementiri de l'Almudena de Madrid. Els acords del seu tango favorit, "Caminito", interpretat pel "cantaor" Enrique Morente, han precedit una enorma ovació que li ha dedicat la multitud de persones que s'han concentrat tant a l'interior com a l'exterior del teatre, a la plaça de Santa Ana. La posterior cerimònia d'incineració de les restes de Fernán Gómez s'ha fet en la més estricta intimitat.

Actualitzat

L'actor, director i acadèmic de les lletres rebrà a títol pòstum la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi, segons ha acordat el govern espanyol en la reunió setmanal del Consell de Ministres. En la roda de premsa posterior a la reunió, la vicepresidenta primera de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega, ha destacat que Fernán Gómez va ser "un home que va saber crear en múltiples disciplines i que va reunir les virtuts de l'humanisme en la seva més àmplia dimensió".

De la Vega ha qualificat també l'actor de "renaixentista del nostre segle" i ha assegurat que, amb la condecoració, el govern vol "retre homenatge a la seva figura i la seva obra". L'Ajuntament de Madrid també ha volgut reconèixer la trajectòria de l'acadèmic i el seu alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, ja va anunciar que el Centro Cultural de la Villa portarà el nom del cineasta.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut