Barcelona

TV3 apropa als espectadors la vida a la presó amb una sèrie de set capítols

Aquest dimarts s'estrena una de les grans novetats de la temporada de TV3, "A la presó", una sèrie documental que vol acostar una realitat desconeguda per a molts: la vida en un centre penitenciari. Com se sent una persona que hi entra per primera vegada o com és la seva relació amb el món exterior són algunes de les qüestions que respondrà la nova sèrie que s'estrena aquest dimarts, 25 de setembre, a dos quarts d'onze de la nit.

Actualitzat
La sèrie està dirigida per Francesc Escribano i Helena Rodríguez i s'ha presentat dins del centre penitenciari de la Model de Barcelona, amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i la directora de Televisió de Catalunya. Els responsables d'"A la presó" han assegurat que la sèrie documental fuig del morbo que podria afavorir una temàtica com la de les presons.

Durant un any, un equip de Televisió de Catalunya ha tingut accés a tots els centres penitenciaris catalans i ha recollit material inèdit fins ara. La sèrie, de set capítols, mira d'abordar diferents històries humanes en aquests centres.
 
Actualment a Catalunya hi ha 10.400 persones a la presó. El principal delicte pel qual s'arriba a la presó són els robatoris (53% dels casos) i el temps mitjà de condemna és de 8 anys. 

Anar al contingut