Barcelona

Turull renuncia a optar a la direcció executiva del nou Partit Demòcrata Català

David Bonvehí i Marta Pascal es postulen com a tàndem per liderar la nova CDC

RedaccióActualitzat

En ple procés de presentació de candidatures, Jordi Turull renuncia a optar a la direcció executiva del nou Partit Demòcrata Català per facilitar una opció de consens. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí ho ha anunciat en declaracions als periodistes: "No em presentaré a coordinador general del nou partit. Sempre m'ha mogut més el fer que el ser." Turull ha explicat que creu que els debats sobre el lideratge no beneficien el nou partit en el moment del seu naixement: "El nou partit ha de començar molt fort des del minut zero i això requereix generositat." "La millor contribució que puc fer és fer aquest pas al costat, endarrere, digueu-li com vulgueu", ha afegit. Turull s'ha posat a disposició de l'executiva que surti a partir del dia 23 de juliol.

Paral·lament, l'actual portaveu del partit, Marta Pascal, i el diputat David Bonvehí han fet un pas al davant i han anunciat a Twitter que presentaran candidatura, Pascal com a coordinadora general i Bonvehí com a secretari d'organització.

Ahir, el sector de Nova Convergència, que lidera Germà Gordó, també va anunciar que s'hi presentarien. Tot fa pensar que les dues candidatures competiran en les primàries per completar amb Mas i Munté la nova direcció del Partit Demòcrata Català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut