Turull diu que el discurs de Felip VI és "la versió monàrquica de l'''¡A por ellos!'"

Actualitzat

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha carregat durament contra el discurs que el rei Felip VI va pronunciar sobre Catalunya. Turull l'ha titllat d'"espantós", ha afegit que és "la versió monàrquica de l''A por ellos'" i que busca "atemorir la gent".

"El rei justifica tot el que s'ha vist aquests dies, dona barra lliure per fer el que es vulgui i negar les evidències", ha dit en una entrevista a "Els matins".

El conseller ha reiterat que ara "és el moment de la mediació", sense deixar de ser lleials al mandat del Parlament de Catalunya.

També ha explicat que encara estan tancant el recompte dels vots de l'1-O per després "dirigir-nos al Parlament i proclamar la independència" i ha demanat serenor a la ciutadania perquè no hi hagi "ni una espurna de violència".

Turull ha recordat que l'aplicació de l'article 155 implica una retirada de competències, algunes de les quals ja estan intervingudes en aquests moments.

"Al final, al segle XXI, les batalles polítiques les guanya la gent, no les guanyen les porres, ni els antidisturbis, ni aquesta violència policial."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut