Washington

Trump: "Una nova visió governarà la nostra terra: Amèrica primer"

Trump ha ressaltat la unitat del poble americà "en un gran esforç nacional per reconstruir el nostre país".

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha començat el seu discurs de presa de possessió agraint a Barack i Michelle Obama l'ajuda durant la transició. "Han estat magnífics", ha dit.

Tot el discurs del nou president dels Estats Units ha anat en la línia de la seva campanya, amb dos missatges clars. Per una banda, el poble torna a  governar. Per l'altra, els Estats Units primer: "America first".

Trump ha ressaltat la unitat del poble americà "en un gran esforç nacional per reconstruir el nostre país."

"Tots junts determinarem el rumb d'Amèrica en els pròxims anys." Per Trump, el significat especial de la cerimònia d'aquest divendres és que "estem traslladant el poder de Washington a vosaltres, la gent".

Trump ha criticat l'establishment polític de la capital nord-americana: "Durant massa temps, un petit grup ha aprofitat les recompenses del govern i el poble n'ha patit els costos." "Això canvia ara i aquí", ha remarcat.

"20 de gener del 2017 és el dia en què la gent es va tornar a convertir en governant d'aquest país."

També ha subratllat la lluita contra les drogues i les bandes que pensa abordar: "La matança de les drogues i les bandes s'acaba just ara i aquí."

El flamant president ha reprès la idea que prioritzarà l'economia americana i ha promès una gran inversió en infraestructures. Ha criticat que les anteriors administracions hagin gastat "milions de dòlars a l'estranger" quan les infraestructures americanes "han caigut en decadència".

"D'ara endavant, una nova visió governarà la nostra terra: Amèrica primer." 

Ha promès "reconstruir" el país "amb mans americanes i feines americanes". "Qualsevol decisió es prendrà per beneficiar els treballadors americans", ha dit, criticant les fàbriques que es van deslocalitzar "sense pensar en els milions de treballadors que deixaven enrere". Segons ell, el nou lema ha de ser "comprar americà i contractar americà".

Donald Trump també ha criticat la política internacional nord-americana.

"Hem defensat les fronteres d'altres països i ens hem negat a defensar les nostres pròpies fronteres."

El quaranta-cinquè president dels Estats Units ha dit que buscarà l'"amistat" amb les nacions del món, però sempre prioritzant els seus interessos.

"Junts farem que els Estats Units tornin a ser rics, forts, orgullosos, segurs i grans", ha acabat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut