Donald Trump amb membres de l'exèrcit (Reuters)
Donald Trump amb membres de l'exèrcit (Reuters)
Washington

Trump prohibeix la presència de transsexuals a l'exèrcit

El president nord-americà assegura que aquesta possibilitat alteraria l'exèrcit i suposaria una gran despesa mèdica

RedaccióActualitzat

Cop de porta a la possibilitat que l'exèrcit nord-americà incorpori transsexuals a les seves files. Donald Trump prohibirà que els transgèneres serveixin a les forces armades dels Estats Units. Trump ho ha decidit, diu, després de consultar-ho amb els seus generals i experts militars.

A través de Twitter, el president nord-americà explica que no acceptarà ni permetrà que la seva presència a l'exèrcit pertorbi les tropes i que no es pot assumir la gran despesa econòmica que implica atendre'ls per assegurar la seva correcta transició sexual:

 

 

 

 

L'any passat, l'administració Obama va fer un gir de 180 graus en la política de reclutament de soldats i, per primera vegada a la història, va anunciar que les forces armades dels Estats Units quedarien obertes als transgèneres, és a dir, a les persones que se senten del gènere contrari del que van néixer o que no s'identifiquen exactament ni amb un home ni amb una dona.

La mesura havia d'entrar en vigor l'1 de juliol, però l'administració Trump va dir que ho posposaria fins a l'any que ve a l'espera de recollir informació. Uns estudis parlen de la presència d'entre 2.500 i 7.000 transgèneres actualment a les tropes dels Estats Units; no arriba a l'1% del total.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut