Robert Mueller, l'home que haurà d'aclarir la connexió russa de Trump (Reuters)
Robert Mueller, l'home que haurà d'aclarir la connexió russa de Trump (Reuters)
Washington

Trump nomena un fiscal especial que investigarà la connexió russa

L'exdirector de l'FBI Robert Mueller supervisarà el suposats vincles de Trump amb Moscou, després de les pressions perquè una figura independent assumís la investigació

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha nomenat un supervisor especial per a la investigació sobre el suposats vincles del mandatari nord-americà amb Moscou durant la campanya presidencial. Es tracta de Robert Mueller, un exdirector de l'FBI, considerat independent. El nomenament pretén rebaixar la pressió contra Trump. El Departament de Justícia ha designat aquest home "fiscal especial" per a la trama russa.

Mueller va ser director de l'FBI amb George W. Bush i Obama. Se'l defineix com un home amb credencials impecables. I és respectat pels demòcrates, que demanaven a crits un fiscal especial i independent des que Trump va destituir el director de l'FBI, James Comey.

Segons Trump, aquesta investigació determinarà que no va existir cap conspiració amb el Kremlin. El president dels Estats Units s'ha vist obligat a prendre aquesta mesura extraordinària. La irritació per la falta de credibilitat de la Casa Blanca i les revelacions de la premsa feien entrebancar diàriament el president. Fins i tot Wall Street registrava la pitjor caiguda en vuit mesos. I la paraula "impeachment" tornava a ressonar. I és que "The New York Times" apuntava que Trump d'havia intentat obstruir la justícia en la qüestió russa i "The Washington Post" que havia revelat informació compromesa al ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov.

Anar al contingut