Emmanuele Macron i Donald Trump a la trobada de París (Reuters)
Emmanuele Macron i Donald Trump a la trobada de París (Reuters)
París

Trump i Macron exhibeixen bona sintonia a la reunió de París

Troben punts d'entesa en qüestions comercials i de lluita contra el terrorisme, i Trump insinua que podria canviar de posició sobre l'acord de París contra el canvi climàtic, del qual els Estats Units s'ha retirat

RedaccióActualitzat

Donald Trump és a París i participarà divendres a la Festa Nacional Francesa. Aquest dijous ja ha tingut una sessió de treball amb el president francès, Emmanuele Macron, i tots dos han compartit un contacte amb la premsa. Han reconegut diferències, però també han dit que són més amics que mai. 

Molts gestos de complicitat des del moment de la rebuda als Invàlids, símbol de la història de la potència militar francesa, que s'exhibirà en la desfilada del 14 de juliol. 

Després de reunir-se, han aparegut subratllant les coincidències i aparcant les diferències. Encara que una d'essencial, la dels acords de París ha semblat que no ho era tant. Pot ser un regal de Trump al seu anfitrió, que el tracta tan bé. 

Macron, que no s'ha estalviat criticar durament Trump en diverses ocasions, utilitza la mateixa fórmula que va aplicar amb  Vladimir Putin: guant de seda en les formes, i centrar-se en els punts en comú. Com per exemple, la lluita contra el terrorisme i el compromís en les operacions militars a Síria i Iraq.  

I així es pot trobar regals inesperats, com la insinuació de Trump que podria obrir la mà sobre els acords de París. 

Donald Trump, president dels EUA: "Alguna cosa passarà respecte als acords de París. Ja veurem què passa. Parlarem en els pròxims temps. Si hi ha acord, serà meravellós. Si no n'hi ha, també serà acceptable."

Emmanuel Macron, president de França: "Això ha d'impedir les discussions sobre altres qüestions? Clarament, no. Puc dir que, en matèria de lluita contra el terrorisme, des del primer dia, les nostres visions estan alineades amb una determinació total."


A l'Elisi, i durant tota la visita, Emmanuel Macron busca estovar les posicions aïllacionistes, proteccionistes i contràries a l'acord del clima de París del president nord-americà.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut