Trump saluda Netanyahu en la seva arribada a l'aeroport Ben Gurion (Reuters)
Trump saluda Netanyahu en la seva arribada a l'aeroport Ben Gurion (Reuters)
Jerusalem

Trump arriba a Israel amb l'objectiu de reactivar el procés de pau

El president dels Estats Units es reunirà amb els líders tant d'Israel com de Palestina

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha arribat aquest dilluns a Israel, la segona parada del seu viatge al Pròxim Orient i Europa. A Jerusalem, el president dels Estats Units espera convèncer els dirigents hebreus i palestins de crear el clima que permeti reprendre les converses de pau, congelades des del 2014.

Trump ha aterrat aquest matí a bord de l'Air Force One a l'aeroport Ben Gurion, prop de Tel Aviv, per reunir-se amb els líders tant d'Israel com de Palestina. El president israelià, Reuvén Rivlin, i la seva dona Nechama, i el primer ministre, Benjamin Netanyahu, i la seva dona, han estat els primers que han donat la benvinguda a Donald i Melania Trump.

La visita coincideix amb una aturada general als territoris palestins en suport del miler de presoners en vaga de fam des de fa 36 dies, que estan reclosos en centres penitenciaris israelians. Els organitzadors de la vaga han convocat concentracions, coincidint amb la reunió d'aquest dilluns de Trump amb Netanyahu, i de demà amb el president palestí, Mahmud Abbas.

Trump ha arribat a Israel després de la primera escala del viatge, que ha fet a l'Aràbia Saudita. Davant d'una cinquantena de líders de països majoritàriament musulmans, el mandatari nord-americà va fer una crida a lluitar amb determinació contra l'extremisme. També els va emplaçar a aïllar l'Iran, a qui va acusar de ser el màxim instigador del terrorisme al món.

 

 

Ha estat un viatge que ha deixat una última imatge curiosa. La del secretari de Comerç, Wilbur Ross, adormit durant el discurs de Trump, i assegut ben a prop de la seva filla Ivanka. Ross sembla que necessitava un descans, enmig d'aquesta intensa agenda d'actes a l'Aràbia Saudita. Trump ha anunciat suculents contractes milionaris per als pròxims deu anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut