Sitges

Troben a la cova del Gegant de Sitges les restes humanes infantils més antigues de Catalunya

Les restes, un fragment de la mandíbula i un húmer, correspondrien a un nen de 5 anys i tenen una antiguitat d'uns 55.000 anys

RedaccióActualitzat

Un equip científic coordinat per investigadors de la Universitat de Barcelona han trobat les restes humanes infantils més antigues de Catalunya. Es tracta d'una mandíbula i un húmer d'un nen neandertal, localitzats a la cova del Gegant de Sitges. Les restes tindrien una antiguitat de 55.000 anys.

La troballa s'ha publicat a la revista "Journal of Human Evolution". Amb aquestes restes també s'han trobat sediments amb utensilis de sílex i restes de fauna de la mateixa època. Això ha permès datar amb precisió els ossos.

Els científics han pogut fer una reconstrucció en 3D de la mandíbula. Segons aquesta reconstrucció es veuria alguna dent definitiva i diverses dents de llet que permeten determinar que les restes corresponen a un nen d'uns 5 anys.

A la cova del Gegant ja s'han trobat cinc restes de l'home de neandertal: una mandíbula d'un jove d'uns 15 anys, una dent d'adult i una altra d'un menor i l'húmer i la mandíbula que s'han presentat avui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut