Burgos

Troben a Atapuerca restes humanes de més d'un milió d'anys

L'equip d'investigadors que treballa al jaciment d'Atapuerca, a Burgos, ha descobert restes humanes de més d'un milió d'anys d'antiguitat. La troballa és una dent del que es considera el primer europeu conegut fins ara. Aquest fòssil aporta una nova perspectiva a la història humana i fa retrocedir gairebé 500.000 anys l'arribada dels primers homínids al continent europeu.

Actualitzat
Fa més d'un milió d'anys, ja hi havia presència humana a Europa. Així ho avala l'extraordinari descobriment que han fet els investigadors que treballen al jaciment d'Atapuerca, a Burgos. El debat sobre el moment en què va tenir lloc la primera colonització humana al continent europeu ha ocupat científics i arqueòlegs al llarg de la història.

A Atapuerca ja es van descobrir l'any 1997 les restes d'un "homo antecessor", una nova espècie de 800.000 anys d'antiguitat, però ja s'havien trobat utensilis d'època anterior. Ara, la nova descoberta dóna un nou gir a la nostra història i fa retrocedir gairebé en mig milió d'anys l'arribada dels primers homínids al continent. Es tracta d'un premolar humà que pertanyeria a un ancestre de l'"homo antecessor" i que ja s'ha guanyat el títol de ser la resta fòssil humana més antiga de l'Europa occidental.

La dent ha aparegut en una zona del jaciment que tot just s'ha començat a excavar i es podrien trobar restes encara més antigues.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut