Bogotà

Tres morts en un atac amb bomba en un centre comercial de Bogotà

Les tres víctimes mortals són dones perquè l'artefacte estava col·locat en un dels lavabos de senyores de l'establiment

RedaccióActualitzat

Tres persones han mort a Colòmbia a causa de l'explosió d'un artefacte col·locat als lavabos de dones del centre comercial Andino de la capital, Bogotà. L'explosió també ha provocat ferides de diversa consideració a nou persones. El govern colombià ja ha dit que es tracta d'un atemptat terrorista.

L'explosió ha passat a la segona planta d'un centre comercial que estava molt concorregut, ja que demà se celebra el dia del pare a Colòmbia. Les tres víctimes mortals són dones; entre elles, una jove cooperant de 23 anys de nacionalitat francesa.

El centre comercial Andino està situat a l'anomenada "zona rosa" de Bogotà, on es concentren nombroses botigues, restaurants i centres d'oci, i que és molt freqüentada els caps de setmana pels habitants de la capital colombiana.

 

 

El president colombià, Juan Manuel Santos, ha qualificat l'atemptat d'acte vil i covard, i ha assegurat que intentaran reobrir l'establiment tan aviat com sigui possible i que la policia no descansarà fins a detenir els autors.

"Un atac com aquest, un artefacte explosiu en un lavabo de dones en un centre comercial, és un acte vil, cruel, covard, i no descansarem fins a capturar els responsables."

Encara no n'ha reivindicat l'autoria ningú, però algunes veus apunten que ha estat obra de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional, poc favorable al procés de pau iniciat al país.

El líder de les FARC, Rodrigo Londoño, àlies "Timochenko", ha dit que l'atemptat només pot ser obra dels sectors que volen tancar el camí a la pau.

La guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional, per la seva banda, també l'ha condemnat. L'ELN negocia actualment amb el govern un acord de pau semblant al que va firmar l'antiga guerrilla de les FARC.

 

Anar al contingut