Trapero, ovacionat en una inauguració del curs dels Mossos amb absències destacades

A l'acte, no hi han acudit ni representants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ni de la Fiscalia Superior de Barcelona

RedaccióActualitzat
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha rebut una ovació en l'arribada a la inauguració de l'any acadèmic de l'escola de la policia catalana.

A l'acte, no hi han acudit ni representants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ni de la Fiscalia Superior de Barcelona, una absència que no passa desapercebuda l'endemà que la Fiscalia de Barcelona hagi notificat a la Conselleria d'Interior que no enviaran més professors a l'escola dels Mossos.

Tampoc hi havia cap representant de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional ni de l'exèrcit.

Sobre aquesta absència, el director dels Mossos, Pere Soler, ha dit:

"Si algú no vol venir, és perquè s'exclou, no perquè nosaltres no el convidem." 

Soler ha afegit, durant el seu discurs:

"No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat, sempre actuant en benefici de convivència i la protecció de les persones."

Trapero entrega el seu passaport

Aquesta mostra de suport arriba després que Trapero hagi entregat el seu passaport a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que l'investiga por un presumpte delicte de sedició durant la concentració davant de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre.

Segons fonts jurídiques que cita EFE, Trapero també ha notificat el seu domicili després que el jutjat hagi rebutjat fer constar l'adreça de la seu central dels Mossos.

Trapero ja va ser ovacionat l'endemà de sortir en llibertat amb càrrecs, una llibertat amb càrrecs que aquest dijous el fiscal va decidir no recórrer. Tot i això, la intenció del ministeri fiscal és ampliar diligències contra el major dels Mossos amb proves de l'operatiu del referèndum de l'1 d'octubre i aconseguir mesures més dures.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut