Barcelona

Sis morts a la carretera el cap de setmana eleven el nombre de víctimes a 44 el 2018

Trànsit i Mossos activen un "pla de xoc" davant l'augment de la sinistralitat viària

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit i Mossos han activat un "pla de xoc" de vigilància "intensiva" arreu del territori per evitar més sinistres. Durant el 2018 ja han perdut la vida 44 persones a les carreteres catalanes, durant en el mateix període de l'any passat en van ser 24.

I només aquest cap de setmana ja han mort sis persones: els dos ocupants d'una motocicleta, un vianant que va ser atropellat a l'A2, a Sant Vicenç dels Horts, una persona que anava en cotxe a la N-340 a Mont-roig del Camp, i dues persones que van morir en una col·lisió d'automòbil a Piera.

La directora del SCT, Eugènia Domènech, ha assenyalat aquest diumenge que cal fer un "toc d'atenció" a tots els usuaris de la xarxa viària perquè l'accidentalitat és "dispersa i multifactorial". Això significa que no hi ha cap col·lectiu concret, siguin motoristes, conductors o vianants, ni franja d'edat, ni tipus de via, carreteres secundàries o autopistes, o àmbit territorial en què es concentrin els accidents.

Per això, el pla d'actuació, activat el mateix divendres després d'una reunió entre Trànsit i comandaments dels Mossos, té com a finalitat actuar "d'una forma coordinada i general", ha apuntat Domènech.

D'aquesta manera, una presència més gran de patrulles policials han de servir per dissuadir als conductors de realitzar conductes de risc, com superar la velocitat màxima permesa, no dur el cinturó de seguretat o el casc, mirar el mòbil mentre es condueix o conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

 

 

"Més control de tota mena", ha concretat Domènech, recordant que "el factor humà" està darrere del 90% dels accidents de trànsit, motiu pel qual és "indispensable" fer "toc d'atenció".

Sobre la relació entre l'augment de la mobilitat i l'increment de la sinistralitat, Eugènia Domènech ha explicat que la recuperació econòmica ha afavorit la proliferació de vehicles, després d'anys en què el trànsit havia disminuït per la crisi:

"Però això no ha de ser sinònim de més víctimes. No hem de permetre que sigui així."

Anar al contingut