Les pensions no es revaloritzaran.
Les pensions no es revaloritzaran.
Madrid

Tots els grups, tret del PP, voten en contra del decret de pensions i el portaran al Constitucional

Tots els grups de l'oposició voten en contra del decret que fa perdre poder adquisitiu als pensionistes. La intenció d'aquests grups de portar el decret al Tribunal Constitucional provoca enfrontaments al Congrés en el debat de convalidació del decret. Finalment, el PSOE veta Amaiur en la firma del recurs i impossibilita que l'oposició en bloc signi un recurs únic, un fet que hauria estat insòlit en la història parlamentària.

RedaccióActualitzat
Tots els grups de l'oposició voten en contra del decret que fa perdre poder adquisitiu als pensionistes. La intenció d'aquests grups de portar el decret al Tribunal Constitucional provoca enfrontaments al Congrés en el debat de convalidació del decret.

A mesura que han anat pujant a la tribuna d'oradors, els portaveus dels grups han refermat la decisió de portar el decret que fa perdre poder adquisitiu als pensionistes acordada pel govern espanyol
al Tribunal Constitucional.

Una decisió que la ministra Báñez considera fonamental per reduir el dèficit i que justifica tot assegurant que "amb aquestes i altres mesures estem establint les bases de la recuperació per tornar al més aviat possible al camí de la recuperació econòmica i de creació estable de llocs de treball que Espanya no hagués hagut de perdre mai."

Arguments que no convencen l'oposició, Isabel López de Chamosa, del grup socialista, que ha demanat al govern que "retirin aquest decret, que actualitzin les pensions com correspon, que els donin la paga als pensionistes i, després, podem seure i negociar el que calgui."

En tot cas, la majoria absoluta del PP serà suficient per convalidar el decret llei que representa la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes.

Els portaveus de l'oposició han argumentant per què portaran al Tribunal Constitucional el decret del govern espanyol que no revaloritza les pensions. El primer de fer-ho ha estat el portaveu socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha explicat que en una situació excepcional requereix també una resposta excepcional: la de tots els grups de l'oposició presentant junts un recurs d'inconstitucionalitat.

"És la primera vegada en la història de la democràcia que tots els grups de l'oposició signem un recurs d'inconstitucionalitat perquè és la primera vegada en la història de la democràcia que es retallen drets als pensionistes amb caràcter retroactiu, que és inconstitucional i anem per primera vegada junts al Tribunal Constitucional per denunciar una mentida."

El recurs, ha anunciat Rubalcaba, es presentarà en poques setmanes per poder fonamentar-lo amb raons de pes que en garanteixin l'èxit.

Poc després, el PSOE ha vetat Amaiur en la firma del recurs contra la no-revaloració de les pensions.

I mentrestant, grups de pensionistes i jubilats han protestat aquest matí a diferents seus de la Seguretat Social contra aquestes mesures. Diuen que amb les retallades no es pot sortir de la crisi i que no se'ls pot treure el que han guanyat després de més de 30 anys de feina.


Anar al contingut