Quim Torra
Quim Torra

Torra insta Grande-Marlaska a parar "l'escalada de violència" amb policies implicats

En una carta enviada al ministre de l'Interior, assegura que "sembla contrastada" la participació d'agents en "grups armats i organitzats"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, en què li demana que posi fre a l'"escalada de violència" que hi ha a Catalunya per part de "grups violents". També insta el ministre a "depurar responsabilitats" i remarca que hi ha membres de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil implicats.

"Voldríem fer-vos arribar de manera formal la nostra preocupació pels fets que s'estan esdevenint a Catalunya"

Torra explica al ministre que s'adreça formalment a ell després del "silenci" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui Torra va enviar una carta el passat 9 d'agost per demanar-li mesures disciplinàries davant dels casos en què hi ha implicats membres del cos de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil.

El president català li recorda al ministre els "insults" que van rebre dos diputats del Parlament, Jenn Díaz i Josep Maria Jové, per part d'un membre de la policia espanyola, així com l'agressió al periodista gràfic Jordi Borràs per part d'un agent de la policia espanyola, uns fets recollits, tots dos, en la carta a Cunillera.

Ara, Torra hi afegeix la identificació per part dels Mossos de 14 persones que arrencaven llaços grocs a Ribera d'Ebre i afegeix que "sembla contrastada" la participació d'un agent de la Guàrdia Civil en aquests "grups armats i organitzats".

"Sol·licitem que se'ns informi, de manera urgent, de les mesures disciplinàries que, si escau, s'adoptin..."

Torra afegeix que "els fets semblen adequar-se" a tipificacions com "l'ostentació o utilització d'armes sense causa justificada", i "el seu ús en acte de servei o fora d'ell infringint els principis i normes que en regulen l'ús".

Torra acaba la carta posant-se a la disposició del ministre per qualsevol informació que es requereixi per aclarir els fets. I conclou que "és urgent posar fi a l'escalada de violència a Catalunya per part de grups violents, així com depurar responsabilitats".

Aquesta és la carta íntegra:

 

Carta de Quim Torra a Fernando Grande-Marlaska by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
Anar al contingut